Andmekaitsetingimused

Haap Consulting OÜ andmekaitsetingimused

Meie põhitegevus

Haap Consulting OÜ (edaspidi “Haap”) on konsultatsiooniettevõte, kelle põhitegevuseks on rahastustaotluse kirjutamine, uuringute ja analüüside läbiviimine ning kommunikatsiooniteenuse osutamine. Tegeleme seega muuhulgas mitmekülgsete uuringute läbiviimisega nii era- kui ka avalikus sektoris, kombineerides oma töös erinevaid meetodeid küsitlustest. Uuringute õnnestumisse panustavad erineva tausta ja kogemusega vastajad, tänu kellele on võimalik poliitikakujundajatel teha Eesti ühiskonna arendamiseks õigeid otsuseid.

Oma töös järgime alati kõiki häid uuringutavasid. Vastajate õiguste ja konfidentsiaalsuse kaitse on meie jaoks äärmiselt oluline. Sellest tulenevalt oleme end kurssi viinud isikuandmete kaitse põhimõtetega ja lähtume Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmäärusest ning Eesti kehtivast isikuandmete kaitse seadusest.

Millest me isikuandmetega töötamisel lähtume

Inimese õiguste kaitse tema isikuandmete kasutamisel ehk „isikuandmete töötlemisel“ on igaühe põhiõigus. Seetõttu pöörame oma töös isikuandmete kaitsele tähelepanu igapäevaselt. Me soovime olla usaldusväärseks ja konfidentsiaalsust kõrgelt hindavaks partneriks. Panustame seetõttu järjepidevalt, et tööde tellijatelt ja uuringutes osalejatelt meile usaldatud isikuandmete töötlemine oleks igakülgselt seaduslik, põhjendatud ja läbipaistev. Need andmekaitsetingimused oleme kehtestanud tagamaks isikuandmete töötlemise läbipaistvus ja andmesubjekti ehk „inimese, kelle isikuandmeid töödeldakse“ õigused.

Uuringus osaleja isikuandmete töötlemine

Oma töös viime küsitlusi läbi nii telefoni-intervjuudena, e-kirja teel, veebiküsitlustena kui ka silmast-silma kohtumise kaudu. Sõltumata intervjuu läbiviimise viisist, esitame eelnevalt selgituse uuringu läbiviimise eesmärgi, sisu ja isikuandmetega ümber käimise reeglite kohta.

Kontaktandmed uuringus osalejaga ühenduse loomiseks saadetakse meile uuringu tellija ehk „isikuandmete vastutava töötleja“ poolt, kellel on oma töös õigus kasutada riiklikke andmekogusid, registreid, varasemaid uuringutes osalejate andmebaase ja muid taolisi allikaid. Vastutaval töötlejal võib olla seadusest tulenev õigus kasutada isikuandmeid uuringu läbiviimisel, kuid selle puudumisel küsib ta uuringus osalejalt nõusoleku tema kaasamiseks. Vastutav töötleja peab tagama isikuandmete töötlemisel tegevuse seaduslikkuse. Andmesubjektil on igal ajal õigus paluda vastutavalt töötlejalt selgitust tema isikuandmetega tehtavate toimingute kohta.

Uuringu läbiviimisel on Haap „volitatud töötlejaks“, kelle tegevused tulenevad vastutava töötlejaga sõlmitud kokkuleppest ja meile antud juhisest. Vastutav töötleja võib ka Haap’ile anda ülesande nõusolek uuringu läbiviimiseks küsida. Sellisel juhul anname teile enne teie uuringusse kaasamist kogu vajaliku info uuringu eesmärgi, sisu ja isikuandmete töötlemise kohta. Kui olete nõusoleku andnud, saate selle soovi korral igal ajal tagasi võtta. Sellisel juhul on ka enne nõusoleku tagasivõtmist toiminud isikuandmete töötlemine meie poolt olnud seaduslik. Selgitame, et võime olla isikuandmed anonüümseks muutnud. Sellises olukorras ei ole üksik uuringus osaleja enam teiste hulgast eristatav, mistõttu ei ole ka andmete kustutamine nõusoleku tagasivõtmisel võimalik. Anonüümsed andmed ei ole konkreetse inimesega kokku viidavad ega ole seetõttu isikuandmed.

Uuringus osalemine on vabatahtlik ja sellest saab ilma põhjust esitamata loobuda. Sellisel juhul hävitame ilma viivituseta osaleja poolt varem esitatud isikuandmed, kui need on säilitatud. Kui isikuandmete kogumisest on möödunud pikem aeg, on võimalik, et oleme andmed anonüümseks muutnud ja isikuandmed on juba hävitatud või vastutavale töötlejale edastatud. Sellisest olukorrast teavitame teile pöördumise vastusena.

Milliseid isikuandmeid töötleme uuringute läbiviimisel

Kogutavate isikuandmete sisu sõltub läbi viidava uuringu eesmärgist ja sisust. Meie töös võib olla oluline koguda nii isiku nimi, kontaktandmed, vanus, sünniaeg kui ka „eriliiki isikuandmed“, milleks on näiteks tervislikku seisundit, sotsiaalmajanduslikku olukorda või etnilist-rassilist kuuluvust puudutavad andmeid. Selgitame teile enne uuringus osalemist täpselt, milliseid andmeid ja mis eesmärgil konkreetsel juhul töö tegemiseks vajame.

Isikuandmete avaldamine

Meie töötajatel on kohustus järgida ettevõttes kehtivaid konfidentsiaalsuse ja turvalisuse nõudeid. Kõik uuringus osalejate isikuandmed on meie juures turvaliselt hoitud ja neid kasutavad töö tegemiseks üksnes töötajad, kes seda oma töö tegemisel vajavad. Me ei avalda isikuandmeid kolmandatele isikutele. Andmed võime edastada uuringu tellinud vastutavale töötlejale, kui viimane seda soovib.

Oma töös kasutame Microsoft Business pilvelahendust, kes tagab, et kõik hoiustatud dokumendid on turvaliselt hoitud. Ettevõtte andmekaitsetingimustega on võimalik tutvuda järgmisel veebilehel: https://www.microsoft.com/licensing/terms/product/PrivacyandSecurityTerms/all

Kui kaua me isikuandmeid säilitame

Kogutud isikuandmeid säilitame tavapäraselt uuringu läbiviimise lõpuni. Põhjendatud juhul võime andmeid säilitada ka sellest pikemalt, kui uuringu eesmärk seda tingib. Kui andmete säilitamine ei ole enam vajalik, hävitame need põhjendamatu viivituseta, hiljemalt 30 päeva jooksul andmete töötlemise vajaduse lõppemisest. Kui vajadus teie andmete säilitamiseks kaob, kustutame teie andmed turvaliselt ja lõplikult.

Milliseid andmeid kogume oma veebilehe kaudu

Kui võtate meiega ühendust meie veebilehel oleva kontaktivormi kaudu, on meile oluline teie nimi ja e-maili aadress, et saaksime pöördumisele vastata.

Kogume ka veebilehe külastuste infot, sh andmeid veebilehe liikluse kohta ja muud statistikat. See teave on statistiline ülevaade kasutajate tegevusest veebilehe külastamisel ega hõlma iga kasutaja tuvastamist võimaldavaid andmeid. Andmeid kasutame, et saaksime teada, mis meie veebilehel on külastajatele huvipakkuv. Saadud teabe alusel saame oma veebilehte tulevikus paremaks muuta.

Mis on „küpsised“ ja milleks neid kasutame

Küpsis on väike tekstifail, mille veebilehitseja automaatselt teie seadmesse salvestab. Haap’i veebileht kasutab küpsiseid, et teha teie kogemus lehe kasutajana võimalikult mugavaks. Küpsiste abil kogutakse teie kohta üldist informatsiooni, näiteks IP aadress, veebilehitseja tüüp, internetiteenuse pakkuja, veebilehed kust te meie veebilehele jõuate, arvuti operatsioonisüsteem jmt. Teil on õigus küpsiste kasutamisest keelduda, kuid palume seejuures arvestada, et veebilehe toimimine ei pruugi olla sujuv.

Kuidas meie poole pöörduda

Kui soovite täpsemat infot isikuandmete töötlemise kohta Haap’is, väljavõtet teiega seotud andmetest või infot selle kohta, kuidas oma nõusolek isikuandmete töötlemiseks tagasi võtta, pöörduge meie poole veebilehel asuva kontaktivormi kaudu või kirjutades aadressil info@haap.ee. Vastame teie pöördumisele viivituseta, kuid mitte hiljem kui 30 päeva jooksul.

Kui leiate, et teie isikuandmetega seoses on toimunud rikkumine, on teil õigus pöörduda kaebusega Eestis järelevalvet teostava asutuse Andmekaitse Inspektsiooni poole.